کفپوش های پرسی
یکی از محصولات و مصالح پرکاربرد که با نام کفپوش بتنی پیاده رو نیز معروف هستند، کفپوش های پرسی از جنس بتن می باشند. کاربرد کفپوش های پرسی اغلب برای مسیرهای پرتردد و پیاده رو ها است. مواد تشکیل دهنده این محصول بتنی شامل ماسه، سیمان، سنگ دانه، پودر سنگ، آهک، سولفات کلسیم و آب می باشند. برای افزایش استحکام و عمر مصرف این کفپوش ها روی آنها را با یک لایه روکش پودر بتن می پوشانند. این کفپوش ها کاملا متراکم هستند زیرا در دستگاه مخصوص فشرده شده اند.
مشخصات ظاهری و فنی کفپوش پرسی
این محصول متنوع است و دارای مدل های ساده، آجری، صخره ای، نوستالیت، کوبیک، آی، واش و مدل شیاری که مخصوص نابینایان است. این مدل ها اغلب اندازه های استاندارد 10x20 سانتیمتر، کفپوش بتنی پرسی 20x20 سانتیمتر، کفپوش بتنی پرسی 40x40 سانتیمتر با ضخامت حدود 100 میلی متر را دارا می باشند. کفپوش های پرسی در رنگ های زرد، آبی، قرمز، سفید، سبز، مشکی و طوسی موجود است. آستانه تحمل دما در این کف پوش ها از منفی 20درجه سانتی گراد تا مثبت 24 درجه سانتی گراد می باشد.
مزایای این محصولات تارگت بتن
1- عمر طولانی 2- مقاومت و استحکام بالا 3- ضد احتراق بودن 4- سر سخت بودن در برابر هوای سردسیر و گرمسیر 5- دارای خاصیت ضد لغزش و ضد سایش 6- سهولت در نظافت 7- امکان گندزدایی آسان 8- مقاوم در برابر بنزین، روغن خودرو و انواع حلال ها 9- مقرون به صرفه بودن این محصولات 10- مقاومت در برابر سرخوردن افراد 11- توانایی تحمل وزن زیاد
طرز ساخت کفپوش بتنی پرسی
در مرحله اول قبل از ساخت و تولید مواد اولیه مصرفی زیر آزمون های شیمیایی و فیزیکی تست و بررسی می شوند و برای ایجاد اطمینان از مطابقت کیفیت آن ها با استانداردها مورد سنجش قرار می گیرند. بعد از سنجش پارامترهای مهم در کنترل کیفیت مواد اولیه تهیه شده و مرغوب را اندازه گیری و پیمانه می کنند. تمام این مراحل برای تولید یک قطعه از کفپوش بتنی پرسی انجام می شود. بعد از آماده شدن مواد اولیه آنها را درون یک قالب می ریزند تا شکل قالب را به خود بگیرد. در این مرحله قالب زیر دستگاه فشار 160 قرار می گیرد تا کاملا متراکم شود، بعد از پرس شدن آب های اضافی از پوسته و هسته مرکزی آن خارج می شوند. مرحله پرس کاری نقش اصلی و اساسی در افزایش استحکام این محصولات دارد. کفپوش بتنی پرسی به صورت 2 لایه ساخته می شود. دارای یک لایه رویه و یک لایه زیرین است که هر کدام باعث افزایش استحکام می شوند. جنس رویه از بتن متراکم تر و یکپارچه تر و دارای روزنه های به نسبت کمتر می باشد تا آب و مواد سطحی کمتر در آن نفوذ کنند و عمر آن طولانی تر شود. جنس لایه بالایی سنگدانه های ریز یا درشت همراه با سیمان متراکم و مکمل های دیگر است. جنس لایه زیرین بتن پایه می باشد، اگر مواد بی کیفیت و دانه بندی نامناسب باشد کفپوش دچار ساییدگی و شکستگی می شود. می توان گفت تقریبا 90 درصد کیفیت یک کفپوش بتنی پرسی به جنس مواد لایه رویی بستگی دارد. بعد از پیمودن تمامی مراحل بالا محصول تولید شده را بر روی پالت های یک اندازه با سلفون و تسمه های مخصوص بسته بندی می کنند علت انجام این کار افزایش سهولت در بارگیری و تخلیه است. البته مهم ترین نکته حفظ سلامت کامل محصولات تولید شده در برابر صدمات احتمالی در هنگام بارگیری نیز می باشد. در این مرحله کفپوش بتنی پرسی آماده عرضه به بازار است.
نحوه نصب و قرار دادن کفپوش
نحوه نصب این کفپوش ها ساده و راحت است و پیچیدگی خاصی ندارد. کافیست زیر سازی مناسب و تراز باشد سپس با توجه به کیفیت تراکم بستر، بتن ریزی انجام می شود و به صورت مستقیم کفپوش ها بر روی ملات چیده می شوند. فقط زمانی اجرای نصب به صورت مستقیم انجام می شود که بر روی بستر خاکی باشد. در این شرایط استفاده از مصالح خاکی با دانه بندی و تراکم مناسب امکان پذیر است. اگر زیر ساز کار از خاک نباشد مرحله کندن و شکاف زیر کار و همگن سازی سطح به مراحل بالا افزوده می شود.